Annyira kevés a kamionsofőr, hogy egymilliárdért indít képzéseket a kormány

gazdaság
2018 május 11., 06:59
comments 158

Újabb 1200 hivatásos tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése kezdődhet meg 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program keretében, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Csütörtökön írta meg a Világgazdaság, hogy égető a munkaerőhiány a a hivatásos gépkocsivezetőknél, amit külön tetéz, hogy 5-10 éven belül a sofőrök fele, több tízezren vonulhatnak nyugdíjba. A minisztérium programjában április végéig 3600-an fejezték be a jogosítványszerzést. Az NGM kiemelten fontosnak nevezte a szállítmányozás és a raktározás támogatását

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak viszont azt mondta, hogy

"az OFA-program és az OKJ-s képzés azonban csak tűzoltásra elegendő,"

szerinte lehető leghamarabb el kellene indítani a közoktatásban a hivatásos gépkocsivezetők képzését, amire középiskolát végzettek jelentkezhetnének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.