Annyira kevés a kamionsofőr, hogy egymilliárdért indít képzéseket a kormány

Újabb 1200 hivatásos tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése kezdődhet meg 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program keretében, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Csütörtökön írta meg a Világgazdaság, hogy égető a munkaerőhiány a a hivatásos gépkocsivezetőknél, amit külön tetéz, hogy 5-10 éven belül a sofőrök fele, több tízezren vonulhatnak nyugdíjba. A minisztérium programjában április végéig 3600-an fejezték be a jogosítványszerzést. Az NGM kiemelten fontosnak nevezte a szállítmányozás és a raktározás támogatását

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak viszont azt mondta, hogy

"az OFA-program és az OKJ-s képzés azonban csak tűzoltásra elegendő,"

szerinte lehető leghamarabb el kellene indítani a közoktatásban a hivatásos gépkocsivezetők képzését, amire középiskolát végzettek jelentkezhetnének. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.