Annyira kevés a kamionsofőr, hogy egymilliárdért indít képzéseket a kormány

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Újabb 1200 hivatásos tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése kezdődhet meg 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program keretében, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Csütörtökön írta meg a Világgazdaság, hogy égető a munkaerőhiány a a hivatásos gépkocsivezetőknél, amit külön tetéz, hogy 5-10 éven belül a sofőrök fele, több tízezren vonulhatnak nyugdíjba. A minisztérium programjában április végéig 3600-an fejezték be a jogosítványszerzést. Az NGM kiemelten fontosnak nevezte a szállítmányozás és a raktározás támogatását

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak viszont azt mondta, hogy

"az OFA-program és az OKJ-s képzés azonban csak tűzoltásra elegendő,"

szerinte lehető leghamarabb el kellene indítani a közoktatásban a hivatásos gépkocsivezetők képzését, amire középiskolát végzettek jelentkezhetnének. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.