Elárverezik egy újonnan felfedezett ragadozó dínó csontvázát Franciaországban, a fajt a vevő nevezheti el

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A csontvázat Lyonban állították ki.

Nemcsak egy hatalmas, 70 százalékban meglévő, jó állapotú dinoszauruszcsontvázat, de egy óriási lehetőséget is megvehet az, aki június elején Párizsban a legjobb ajánlatot adja egy korábban allosaurusnak vélt, Amerikában talált állat csontvázára. Eric Mickeler paleontológus, az Aguttes árverezőház szakértője ugyanis elmondta, hogy ha egy maradványról bebizonyosodik, hogy egy eddig ismeretlen fajhoz tartozik, akkor a tudományos szokásjog alapján a tulajdonosa nevezheti el. 

A most dobra verendő példányt megtaláló régészcsoport ugyanakkor kezdetben meg volt győződve, hogy egy ritka jó állapotú, de a tudomány előtt már ismert allosaurust találtak. De egy idő múlva gyanús lett, hogy a fogai száma, illetve a koponyája nem pont olyanok, mint egy allosauruséi. Mickeler szerint mostanra sikerült bebizonyítani, hogy valóban új dínófajról van szó. 

Az eladásra váró példány a jura korban élt, úgy 155 millió évvel ezelőtt. 

Ugyanazen az árverésen félmillió euró körüli összeget várnak egy Szibériában kiásott, komplett mamutcsontvázért.

(via Guardian)


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.