Elárverezik egy újonnan felfedezett ragadozó dínó csontvázát Franciaországban, a fajt a vevő nevezheti el

ÁLLAT
2018 május 12., 04:52
comments 29

photo_camera A csontvázat Lyonban állították ki.

Nemcsak egy hatalmas, 70 százalékban meglévő, jó állapotú dinoszauruszcsontvázat, de egy óriási lehetőséget is megvehet az, aki június elején Párizsban a legjobb ajánlatot adja egy korábban allosaurusnak vélt, Amerikában talált állat csontvázára. Eric Mickeler paleontológus, az Aguttes árverezőház szakértője ugyanis elmondta, hogy ha egy maradványról bebizonyosodik, hogy egy eddig ismeretlen fajhoz tartozik, akkor a tudományos szokásjog alapján a tulajdonosa nevezheti el. 

A most dobra verendő példányt megtaláló régészcsoport ugyanakkor kezdetben meg volt győződve, hogy egy ritka jó állapotú, de a tudomány előtt már ismert allosaurust találtak. De egy idő múlva gyanús lett, hogy a fogai száma, illetve a koponyája nem pont olyanok, mint egy allosauruséi. Mickeler szerint mostanra sikerült bebizonyítani, hogy valóban új dínófajról van szó. 

Az eladásra váró példány a jura korban élt, úgy 155 millió évvel ezelőtt. 

Ugyanazen az árverésen félmillió euró körüli összeget várnak egy Szibériában kiásott, komplett mamutcsontvázért.

(via Guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.