Edit eladott egy traktort, felmarkolta az előleget, a vevő pedig csak utána jött rá, hogy nincs is traktor

Újabb traktorbűnözőt füleltek le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök.

A 32 éves L. Edit még tavaly szeptemberben egy internetes hirdetésben mezőgazdasági vontatót kínált eladásra 800.000 forintért. A hirdetésre hamarosan jelentkezett egy aranyosapáti lakos, akivel telefonon megegyeztek, hogy megveszi a traktort.

A vevő előleg címén átutalt Editnek 400.000 forintot, de utána már többé nem tudta elérni a nőt. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított még aznap felvette egy hajdúdorogi bankautomatából az átutalt összeget.

A büntetőeljárás során a rendőrök megállapították, hogy Edit megtévesztette a vevőt, ugyanis már a hirdetés feladásakor sem rendelkezett traktorral.

A 32 éves nő a sértettnek ezzel 400.000 forint kárt okozott. A rendőrök Editet rövid időn belül azonosították, majd 2017. december 14-én gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség pedig most a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte a Vásárosnaményi Járási Ügyészségnek. A vásárosnaményi rendőrök csalás miatt  javasolnak vádemelést a hajdúdorogi nő ellen. (Police.hu)