“A CEU teljesítette a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit. Most itt az idő, hogy Magyarország kormánya is megtegye ugyanezt”

Miután a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette távozását Budapestről, közleményt adott ki a CEU, amiben megerősítik, hogy továbbra is elkötelezett az egyetem, hogy a magyar fővárosban folytassa "kutatásban és oktatásban vállalt misszióját." Az utóbbi időben biztató jeleket láttak, teszik hozzá,

"április 13-án magas rangú magyar tisztviselők küldöttsége látogatta meg a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban, és megbeszéléseket tartottak a CEU vezetőségével. A megbeszéléseken New York Állam Oktatási Hivatalának képviselői is részt vettek."

A közleményben kijelentik, hogy "Egyetemünk maradéktalanul teljesíti a lex CEU amerikai oktatási tevékenységet előíró feltételét." A helyzet rendezéséhez semmi más nem hiányzik, mint a magyar kormány aláírja a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet. Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora megismételte a Washington Postnak adott kijelentését: 

"a CEU nem kezdhet még egy tanévet ilyen bizonytalan jogi helyzetben.
Felszólítjuk a kormányt, hogy a megállapodást haladéktalanul írja alá.”

Szerinte “a CEU teljesítette a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit. Most itt az idő, hogy Magyarország kormánya is megtegye ugyanezt.” 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.