Vonatpótló buszok Csornánál: a kerekesszékes egyetemista a felújítás alatt maradjon otthon

ÉLET
2018 május 15., 02:52
comments 52

Hetekig nem járnak felújítás miatt a vonatok Csorna és Győr közt, ideiglenes buszok szállítják az utasokat a két város közt. Már akit, a kerekesszékes egyetemistát, Bencét ugyanis nem, egyikre sem tud felszállni, ugyanis a pótlásra beállított buszok közül egyik sem alacsonypadlós. A Kisalföld.hu beszámolója szerint a fiú levelező tagozaton végzi a kertészeti egyetemet Budapesten, szombatonként utazna, ha lenne busz, ami el tudná vinni. Megkereste a MÁV-ot problémájával, azt a választ kapta, hogy 

"a társaság javaslata az volt, hogy utazzak el Sopronba, onnan Szombathelyre, majd a vasi megyeszékhelyről Budapestre. Ez első hallásra és végiggondolva is abszurdnak tűnt, nem is vállaltam be."

Bence azt a megoldást választotta, hogy valakit megkér, hogy vigye el autóval Győrig, ahol már biztonsággal felszállhat egy alacsony padlós vonatra.

"Végül is így oldottuk meg, de számomra is kellemetlen, hogy valakiknek mindig hozzám kell alkalmazkodniuk,"

tette hozzá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.