A gyermekvédő alapítvány szerint nem kéne veréssel fenyegetni a fiút, aki ijedtében földhöz vágta a szurikátát

Hétfőn futott végig a sajtón és a közösségi médián, hogy a kecskeméti vadaskertben egy iskolás a tiltás ellenére benyúlt egy szurikáta ketrecébe, mire az megharapta, a fiú pedig ijedtében földhöz vágta a vemhes állatot. Zara és az utódja is elpusztult.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közleménye szerint ezek után a neten az volt a többségi reakció, hogy 

„a gyereket (és a szüleit) minimum meg kell verni, földhöz kell csapni (hiszen a szurikátával is az történt), mi több, ennek a gyereknek meg sem kellett volna születnie.”

A gyermekvédő alapítvány ezt nem helyesli. Olyan evidenciákat írnak le, mint hogy „rengeteg múlik azon, hogyan reagálunk, mire figyelünk, milyen üzeneteket fogalmazunk meg”, illetve hogy „az erőszak mindig sérült emberi kapcsolatokhoz vezet.”

Érvelésüket ezzel a példával támasztják alá:

„Magyarországon évente közel 40.000 közlekedési baleset történik, amiből több mint 1000 a halálos kimenetelű. Ezeket mind felnőttek követik el, általában úgy, hogy megszegnek valami szabályt. Egy szabályt, amit előre mondtak nekik: ne menj gyorsan, add meg az elsőbbséget, ne igyál ha vezetsz, stb. Ha ezeknél a cselekményeknél is ugyanúgy reagálnánk, mint most, évente 40.000 felnőttnél kellene nyilvános megszégyenítést, ilyen-olyan testrészek eltörését, fejbeverést alkalmazni, hátha megtanulják belőle a jobbkéz szabályt. De mégsem ezt tesszük.”

Szerdán a vadaskert igazgatója újabb részleteket közölt az esetről a Borssal: a boncolásból kiderült, hogy Zara két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.