Magyar Hang néven, hetilapként éledt újjá a Magyar Nemzet

Tbg
2018 május 18., péntek 8:48
59

Pénteken jelent meg a Magyar Hang első évfolyamának első száma, kapható az újságárusoknál. A szerkesztőség a megszűnés elől menekült, Simicska Lajos tulajdonos az április 8-ai bukó után bezárásra ítélte a lapot, még eladni sem hajlandó, pedig akadna rá vevő.

Ha valaki hetilapformátumot keresne, ne tegye, úgy néz ki az újság, mint egy napilap, ahol én vettem (Margit híd, budai hídfő), a Magyar Hírlap, a Népszava és a Magyar Idők mellett csücsült (vagyis inkább kétréthajtva térdelt).

Rongyosra lapszemlézett példány a 444 szerkesztőségében.

Ára 490 forint, ami szemben az Időkkel (180), a Szavával (270) és a Hírlappal (170) sok, ám még egyszer, egy napilap kerül ennyibe.

A Magyar Hang szerkesztősége önerőből igyekszik megmaradni a piacon, húzónevei közül a volt nemzetes kollégák (Szerető Szabolcs, Torkos Matild, Puzsér Róbert, György Zsombor, Lukács Csaba) és a Népszabadságba rajzoló Marabu említendők.

Marabu Orbán-ábrázolása. Vajon mit néz a miniszterelnök? A lapból kiderül!

Az első számban található interjú a Parnograszt zenekar frontemberével a választásokról és a cigányok szavazatairól, de Veiszer Alindával és Mellár Tamással is interjúztak. Utóbbi arról beszélt a lapnak, hogy a polgári körökhöz hasonló civil körök megszervezésével lehetne újra felépíteni egy demokratikus ellenzéket, a központi tömegtüntetések nem sokat érnek mondanivaló, és politikai elképzelés, koncepció nélkül. Interjút közöl a lap a legnagyobb pécsi ellenzéki megmozdulást szervező hollanddal, Simon Wintermansszal, aki 1997-ben költözött Magyarországra.

A lapnak online változata is van, előfizetni ott lehet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt