Tarlós: Jelentősen tovább javul a kormány és a városvezetés együttműködése

Közös sajtótájékoztató tartott péntek délután a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester. Gulyás Gergely kijelentette: első nyilvános miniszteri látogatásának üzenetértéke van, "a kormány a lehető legszorosabb együttműködésre törekszik Budapest sikeressége, nagyobb arányú, gyorsabb fejlesztése érdekében."

"A korábban megjelent híresztelésekkel ellentétben az új kabinet nem csökkenti a főváros hatásköreit, hanem éppen ellenkezőleg, a tisztán állami hatáskörbe tartozó fejlesztéseket is a főpolgármester együttműködéséhez kötik a tárcák közötti hatáskörök megosztását tartalmazó rendeletben,"

tette hozzá. Tarlós István szerint "nemhogy romlana, hanem jelentősen tovább javul a kormány és a városvezetés együttműködése". Az Index beszámolója szerint Tarlós nem árulta el, hogy indul-e újra a főpolgármesteri székért, csak annyit mondott, hogy továbbra is tárgyal erről Orbánnal és Gulyással. Hozzátette: 

az 5-10 feltételt tartalmazó listáját a miniszterelnök ismeri.

Fotó: botost/444.hu

A közös sajtótájékoztató apropója amúgy az volt, hogy a kormány Fürjes Balázst a főváros és agglomerációja állami fejlesztéseiért felelős államtitkárrá nevezi ki. Feladata egy 

"21. századi követelményeknek megfelelő, tíz évre szóló fejlesztési terv kidolgozása, amelynek megvalósítása után Budapest a kiegyezés és az első világháború közötti időszakhoz hasonló második aranykort élhet meg."

(via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.