Lecsuktak hét szaúdi nőt, mert küzdöttek a vezetés jogáért

külföld
2018 május 20., 08:12
comments 64

Több emberjogi szervezet is tiltakozik a szaúdi kormánynál, mert letartóztattak legalább hét nőjogi aktivistát. A letartóztatottak már régóta követelték, hogy engedélyezzék nők számára is az autóvezetést.

Az akciójuk annyiban sikeres volt, hogy június 24-től már vezethetnek nők is az országban, de a hatóságok közben azt is meg akarták mutatni, hogy az ellenállást továbbra is letörik.

Egy szaúdi aktivistanő 2013-ban már vezetett Rijádban. Akkor ezért akár be is börtönözhették volna.
photo_camera Egy szaúdi aktivistanő 2013-ban már vezetett Rijádban. Akkor ezért akár be is börtönözhették volna. Fotó: -/AFP

Az aktivisták közül többen azt is követelték, hogy végre ne csak egy férfi rokonuk kíséretében mehessenek utcára. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.