A Jobbik-frakcióból egyedül Dúró Dóra csatlakozik Toroczkaihoz

POLITIKA
2018 május 22., 18:32

A Jobbik 26 képviselőjéből 25 nemet mond a Toroczkai-platformra - írja közleményében a párt.

Az elnökségért folytatott küzdelemben alulmaradt Toroczkai László ma jelentette be, hogy a párton belül alakít egy Mi magunk nevű platformot, amely visszatér „a Jobbik alapító okiratának szellemiségéhez”. Itt azt is állította, hogy a Jobbik több országgyűlési képviselője is támogatja.

„Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik parlamenti frakciójának 26 tagjából 25 nem tagja, és a jövőben sem kíván tagja lenni ennek a platformnak. Egyedül Dúró Dóra fejezte ki csatlakozási szándékát, aki a tisztújító kongresszuson Toroczkai elnök-helyettes jelöltjeként indult” - írja a párt sajtóosztálya.

Toroczkai a veresége óta a kormánymédiában ostorozza a saját pártját, a keddi napot is az Echo TV-ben zárta egy baráti beszélgetéssel. Itt azt mondta, hogy többekkel egyeztetett, az írországi jobbikosok is vele vannak, de Dúró Dórán kívül nem akar neveket mondani.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.