Életfogytiglanra ítéltek 104 embert hétfőn Törökországban

A nyugat-törökországi Izmir egyik bíróságán hétfőn 

104 embert ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre a 2016-os puccskísérletben való állítólagos részvételük miatt. 

A BBC beszámolója szerint az elítéltek többségének nevét és foglalkoztatását nem közölték, csak néhány korábbi katona titulusát, és rendfokozatát publikálták. A török állami hírügynökség szerint aznap összesen 137 ítéletet hoztak, de a többi büntetésére nem tértek ki. Más források szerint 21 embert Recep Tayyip Erdogan "államfő elleni merénylet" bűntette miatt 20 év szabadságvesztésre ítéltek. 31 vádlott pedig "terrorszervezeti tagságból" kifolyólag kapott 10 év 6 hónap börtönbüntetést.

Törökországban az elmúlt 22 hónap alatt több 

több mint 159 ezer embert őrizetbe vettek, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek

az állítólag puccskísérletben való állítólag részvételük miatt. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.