Életfogytiglanra ítéltek 104 embert hétfőn Törökországban

külföld
2018 május 22., 06:21
comments 48

A nyugat-törökországi Izmir egyik bíróságán hétfőn 

104 embert ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre a 2016-os puccskísérletben való állítólagos részvételük miatt. 

A BBC beszámolója szerint az elítéltek többségének nevét és foglalkoztatását nem közölték, csak néhány korábbi katona titulusát, és rendfokozatát publikálták. A török állami hírügynökség szerint aznap összesen 137 ítéletet hoztak, de a többi büntetésére nem tértek ki. Más források szerint 21 embert Recep Tayyip Erdogan "államfő elleni merénylet" bűntette miatt 20 év szabadságvesztésre ítéltek. 31 vádlott pedig "terrorszervezeti tagságból" kifolyólag kapott 10 év 6 hónap börtönbüntetést.

Törökországban az elmúlt 22 hónap alatt több 

több mint 159 ezer embert őrizetbe vettek, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek

az állítólag puccskísérletben való állítólag részvételük miatt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.