Ahogy hatályba lépett a GDPR, feljelentette a Googlet, a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot egy osztrák aktivista

TECH
2018 május 25., 20:44
comments 140

Pénteken lépett hatályba az uniós adatvédelmi rendelet, ami szerint csak akkor gyűjthetnek a felhasználókról adatokat a cégek, ha ahhoz egyértelműen és aktívan hozzájárulnak az alanyok. Órákkal azután, hogy a GDPR lett az érvényes jogszabály, Max Schrems osztrák aktivista

feljelentette az Uniónál a Googlet, a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot.

Szerinte dollármilliárdokat kéne fizetni a cégeknek, akik hárítják a vádakat. A BBC-nek a Facebook például azt válaszolta, hogy 18 hónapon keresztül vizsgálták a kérdést, és megfelelnek az előírásoknak, a Google szerint az alaphozzáállásuk része a magánélet védelme.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.