Bilincsben vitték a bíróságra Harvey Weinsteint

bűnügy
2018 május 25., 10:35
comments 34

Feladta magát a New York-i rendőrségen Harvey Weinstein. Az egykori hollywoodi producer szexuális zaklatásos ügyeiről háromnegyed éve jelent meg az első cikk a New York Timesban. 

photo_camera Fotó: DON EMMERT/AFP

Az ügyeit a londoni, a New York-i és a Los Angeles-i rendőrség is vizsgálja, ebből a New York-i nyomozás jutott a legtovább. Weinstein nem várta meg, hogy bevigyék, maga jelentkezett a rendőrségen. Le is tartóztatták szexuális zaklatás vádjával. 

photo_camera Fotó: SPENCER PLATT/AFP

Számos nő jelezte, hogy zaklatta őt Weinstein, egyelőre két ügyben vádolják, nemi erőszak, szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés és szexuális bűncselekmény miatt.

Harvey Weinstein eddig inkább arrogáns, mint őszinte megbánást tükröző közleményeket adott ki.  Az óvadéka kétmillió dollár lehet. 

A rendőrségről már bilincsben a bíróságra vitték át Weinsteint.

photo_camera Fotó: BRYAN R. SMITH/AFP

Weinstein karrierje összeomlott a nyilvánosságra került esetek miatt, cégéből, a Weinstein Companyből kitették, de a társaság így is kénytelen volt csődöt jelenteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.