Hivatalos: mától nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosa is van az országnak

politika
2018 május 25., 19:01
comments 81

Megjelent az első négy kormánybiztos neve a pénteki Magyar Közlönyben. Két szereplő maradt, ami eddig:

  • Andrew G. Vajna a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos,
  • ill. Révész Máriusz, aki az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok kormánybiztosa.

Azt már lehetett tudni, hogy Fürjes Balázs kormánybiztosként felel majd a kiemelt budapesti fejlesztésekért, de azt nem, hogy emellett kinevezte Orbán Viktor őt

a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak is.

Feladata többek közt a "2030-ig tartó időszak kormányzati stratégiájának (a továbbiakban: Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia), amely tartalmazza a megpályázandó kiemelt nemzetközi sportesemények felsorolását", végrehajtása.

Gyopáros Alpár a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztosa lett. Lényegileg megőrökölte Kósa Lajos korábbi feladatát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.