Több mint száz kiskatonát ítéltek életfogytiglanra Törökországban

külföld
2018 május 25., 14:31
comments 86

Az Anadolu török állami hírügynökség számolt be arról, hogy

a török légierő 116 korábbi kadétját ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre a két évvel ezelőtti állítólagos puccskísérletben való állítólagos részvételük miatt pénteken Isztambulban.

Mindannyiukat az az alkotmányos rend megdöntésének kísérlete bűntettében találta vétkesnek a bíróság, ami enyhített az első fokú ítéleten:

eredetileg súlyosbított életfogytiglani börtönre ítélték volna a 116 huszonévest, de a tárgyalásokon tanúsított megbánást és jó magaviseletet látva végül csak "sima" életfogytiglan lett a vége.

A puccskísérlet óta eltelt 22 hónap alatt

több mint 159 ezer embert vettek őrizetbe, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek Törökországban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.