Harrach Péter: A demokráciára napjainkban azok jelentik a legnagyobb veszélyt, akik magukat liberális demokratáknak nevezik, de tesznek a demokrácia játékszabályaira

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"A demokrácia a nagykorúság rendszere," mondta a KDNP frakcióvezetője a Gondola.hu-nak adott interjújában. Vissza is lehet vele élni, tette hozzá Harrach Péter. Szerinte az egyik ilyen visszaélési lehetőség a politikai manipuláció. 

"A politikai marketing mesterei felhasználva a piaci tapasztalatokat nem csak meggyőzni igyekeznek, de manipulálni is. Ez azoknál be is válik, akik még messze vannak a nagykorúságtól,"

jelentette ki. De a "legnagyobb veszélyt a demokráciára napjainkban azok jelentik, akik magukat liberális demokratáknak nevezik, de tesznek a demokrácia játékszabályaira." Harrach Péter elmondása szerint azokra gondolt, akik "véleménydiktatúrát valósítanak meg azzal, hogy tabukat gyártanak és liberális dogmákat fogalmaznak meg, amiket emberi jogi köntösbe burkolnak." Ezzel szemben a most kitalált 

"kereszténydemokrácia a keresztény ember- és társadalomképre épül. Minden ember azonos méltóságából következik az egyén szabadsága és jogai. Ennek biztosítása a kereszténydemokrácia egyik feladata. Fontos szempontnak tartjuk, hogy a teljes embert tekintve tegyük ezt, ne ragadjunk ki egy-egy vonást és azt abszolutizáljuk, mint a liberálisok."

A nemzeti konzultációk is szóba kerültek. 

"Az ellenzéki média szerint a kérdések szájbarágósak. Valójában leegyszerűsítettek, a műfaj nem enged meg filozófiai fejtegetést. Úgy is értelmezhetjük a konzultációt, hogy a kormány kimondja véleményét, és megkérdezi, egyetértünk-e vele,"

mondta Harrach.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.