Új szurikátája van a kecskeméti állatkertnek

ÁLLAT
2018 május 29., 19:08
comments 120

A kecskeméti hiros.hu számolt be róla, hogy több hetes karantén után engedték be az új szurikátát a Vadaskert kifutójára. Egy videót is közzétettek az eseményről:

link Forrás

Az állat egy magángyűjtő felajánlásaként érkezett a Vadaskertbe. Neve egyelőre még nincs, a gondozók azt figyelték most meg, hogy a többi szurikáta befogadja-e az új tagot. Az első jelek pozitívak voltak.

Május közepén országos téboly lett abból, hogy Zara, a kecskeméti állatkert egy másik szurikátája életét vesztette, miután egy kifutójába benyúló kisgyereket megharapott, aki ijedtében ellökte magától az állatot, halálos sérüléseket okozva így. Talán az új, egyelőre névtelen jövevény gyógyírt jelenthet erre a traumára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.