Belehalt betegségébe a nő, aki szerint az AIDS nem létezik

elmebaj
2018 május 30., 18:36
comments 260

Oroszországban nagyon népszerűek a HIV-fertőzéssel és az AIDS-szel kapcsolatos összeesküvés-elméletek is. Ezek tragikus következményeit mutatja annak orjoli nőnek az esete, aki a napokban hunyt el.

Szofia Miakovszkaját akkor diagnosztizálták HIV-fertőzéssel, amikor az első gyerekét várta. Saját magát zöldségitalokkal gondolta meggyógyítani, és 

nem engedte kezeltetni a HIV-fertőzéssel született babáit sem. 

Az első fia kétéves kora előtt, a második kevesebb mint egyévesen halt meg. Most ő is belehalt az AIDS-be.

Az orosz hatóságok nagy erőkkel küzdenek a HIV-szakadároknak nevezett mozgalommal, és bíróságra viszik azokat, akik megtagadják a fertőzött gyerekeiktől a kezelést. Múlt hónapban vádat emeltek egy irkutszki anya ellen, akinek a négy hónapos babája halt bele egy olyan HIV-vel kapcsolatos szövődménybe, amely kezeléssel elkerülhető lett volna.

Az orosz egészségügyi minisztérium most már bírságolná a HIV-tagadás népszerűsítését, de korábban mi is írtunk róla, hogy a hatalomhoz közeli „kutatóintézetek” milyen baromsággal tömik az emberek fejét. Oroszországban egymillió fölött van a HIV-fertőzöttek száma. (via Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.