Belehalt betegségébe a nő, aki szerint az AIDS nem létezik

2018 május 30., szerda 18:36
267

Oroszországban nagyon népszerűek a HIV-fertőzéssel és az AIDS-szel kapcsolatos összeesküvés-elméletek is. Ezek tragikus következményeit mutatja annak orjoli nőnek az esete, aki a napokban hunyt el.

Szofia Miakovszkaját akkor diagnosztizálták HIV-fertőzéssel, amikor az első gyerekét várta. Saját magát zöldségitalokkal gondolta meggyógyítani, és 

nem engedte kezeltetni a HIV-fertőzéssel született babáit sem. 

Az első fia kétéves kora előtt, a második kevesebb mint egyévesen halt meg. Most ő is belehalt az AIDS-be.

Az orosz hatóságok nagy erőkkel küzdenek a HIV-szakadároknak nevezett mozgalommal, és bíróságra viszik azokat, akik megtagadják a fertőzött gyerekeiktől a kezelést. Múlt hónapban vádat emeltek egy irkutszki anya ellen, akinek a négy hónapos babája halt bele egy olyan HIV-vel kapcsolatos szövődménybe, amely kezeléssel elkerülhető lett volna.

Az orosz egészségügyi minisztérium most már bírságolná a HIV-tagadás népszerűsítését, de korábban mi is írtunk róla, hogy a hatalomhoz közeli „kutatóintézetek” milyen baromsággal tömik az emberek fejét. Oroszországban egymillió fölött van a HIV-fertőzöttek száma. (via Meduza)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt