Belehalt betegségébe a nő, aki szerint az AIDS nem létezik

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Oroszországban nagyon népszerűek a HIV-fertőzéssel és az AIDS-szel kapcsolatos összeesküvés-elméletek is. Ezek tragikus következményeit mutatja annak orjoli nőnek az esete, aki a napokban hunyt el.

Szofia Miakovszkaját akkor diagnosztizálták HIV-fertőzéssel, amikor az első gyerekét várta. Saját magát zöldségitalokkal gondolta meggyógyítani, és 

nem engedte kezeltetni a HIV-fertőzéssel született babáit sem. 

Az első fia kétéves kora előtt, a második kevesebb mint egyévesen halt meg. Most ő is belehalt az AIDS-be.

Az orosz hatóságok nagy erőkkel küzdenek a HIV-szakadároknak nevezett mozgalommal, és bíróságra viszik azokat, akik megtagadják a fertőzött gyerekeiktől a kezelést. Múlt hónapban vádat emeltek egy irkutszki anya ellen, akinek a négy hónapos babája halt bele egy olyan HIV-vel kapcsolatos szövődménybe, amely kezeléssel elkerülhető lett volna.

Az orosz egészségügyi minisztérium most már bírságolná a HIV-tagadás népszerűsítését, de korábban mi is írtunk róla, hogy a hatalomhoz közeli „kutatóintézetek” milyen baromsággal tömik az emberek fejét. Oroszországban egymillió fölött van a HIV-fertőzöttek száma. (via Meduza)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.