A 10. évfolyamos középiskolások negyede havonta egyszer részegre issza magát

Egészségügy
2018 június 01., 06:45
comments 120

A 10. évfolyamos középiskolások 

felére jellemző a rohamivás, negyede pedig havonta egyszer részegre issza magát,

derült ki egy háromezer fiatalt érintő kutatásból, írja a Szoljon.hu. Tatainé Földvári Márta, a Szolnoki Kábítószer Egyeztető Fórum munkatársa elmondta, 

a válaszadók ötven százaléka mondta azt, hogy az elmúlt egy évben már berúgott. 

A serdülőkori rohamivás egy fontos és globális téma, mondta dr. Bodrogi Andrea pszichiáter, de a hazai szakemberek nincsenek könnyű helyzetben. Szerinte

"a megelőzésre nagyobb hangsúlyt kellene fektetni. Ez azonban nehéz, hiszen ivós társadalom vagyunk. A gyerekek pedig olyan környezetben nőnek fel, ahol az alkoholfogyasztás természetes."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.