Öngyilkos lett Kate Spade, ismert New York-i divattervező

gyász
2018 június 05., 16:39

Kate Spade (és Michael Kors) egy 2004-es fotón
photo_camera Kate Spade (és Michael Kors) egy 2004-es fotón Fotó: ZACK SECKLER/AFP

Az NYPD erősítette meg az AP-nek, hogy holtan találták Upper East Side-i lakásában a vékony és elegáns táskáival ismertté vált Kate Spade divattervezőt, miután a nő helyi idő szerint kedd délután felkötötte magát a hálószobájában. 

Az 55 éves nőre a bejárónő talált rá. Az öngyilkosság idején a Spade férje, Andy Spade is a lakásban tartózkodott, a házaspár 13 éves lánya iskolában volt.  

Kate Spade ismert figurája volt a New York-i divatszcénának, az AP rövid portréja szerint mára 140 Kate Spade-bolt nyílt Amerikában és további 175 világszerte.  

Spade Kansas Cityben nőtt fel, a Mademoiselle magazintól indult, mielőtt 1993-ban férjével meg nem alapították a családi céget. Kate Spade praktikus női táskáival lett híres Amerikában, de később cipőket, utitáskákat is gyártott és három könyvet is írt. 

A vállalatot 2007-ben hagyta el, egy évvel azután, hogy a Neiman Marcus Group 125 millió dollárért értékesítette a Liz Claiborne Inc. javára. Az egyik legnagyobb New York-i luxus-divatcég, a Tapestry tavaly 2,4 milliárd dollárért vásárolta fel a Kate Spade brandet. 

Spade maga később férjével új saját márkát alapított, és miután maga mögött hagyta a régi brandet, nevét is megváltoztatta/kibővítette (Katherine Noel Frances Valentine Brosnahan Spade-re).

A szakma és Amerika hírességei gyászolják Spade-et, Ivanka Trump, Kenneth Cole és Chelsea Clinton is részvétét fejezte ki halála miatt. (AP)