Szijjártó elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországot túlzott oroszbarátsággal vádolják

politika
2018 június 06., 02:53
comments 149

Szijjártó Péter Magyarország "történelmi tapasztalataival" indokolta, hogy kormánya miért "pragmatikus" az Oroszországhoz fűződő viszonyában. Pragmatikus alatt valószínűleg barátit érthet, mert mindezt azokra a bírálatokra reagálva mondta a német Phoenix televíziónak adott interjújában, melyek szerint Magyarország túlzottan barátságos Oroszországgal.

Hogy történelmi tapasztalat alatt mire gondolhatott, azt sajnos nem fejtette ki. Közel egyidősek vagyunk a miniszter úrral, én történelmi tanulmányaim során azt tanultam, hogy az elmúlt bő másfél évszázadban Oroszország volt az, ami kétszer is megszállta az országot, másodjára olyan hosszan, hogy még én is megtapasztalhattam, így a miniszter úr is. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.