Sikerült megfékezni a csernobili zónában kedd óta tomboló erdőtüzet

Az Interfax ukrán hírügynökség közlése szerint nyílt tűz már nem ég, csak három hektáron parázslik az aljnövényzet, izzanak a fák a csernobili zóna sugárszennyezett erdős területén. Kedden csaptak fel a lángok az erőműtől 8 kilométerre lévő Vörös-erdő bozótjában, ott, ahol a zónában a legmagasabb a radioaktivitás szintje. A tűz átterjedt az erdőre, ami tíz hektáron égett. Az ukrán belügyminisztérium közlése szerint 

35 tűzoltókocsi, és 150 tűzoltó dolgozott az oltáson, a sugárzás szintje a normákon belül maradt.

Bár a térségben északi szél volt, Kijev felé fújva a füstöt, a rendkívüli helyzetek hivatala szerint az nem éri majd el a fővárost. A zónában egyre több az erdőtűz,  2015 áprilisában volt az egyik legnagyobb, akkor 400 hektár égett.

Fotó: -/AFP
Fotó: -/AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.