"Elfelejtették" közölni, hogy a CEU-ügye is szóba került az amerikai külügy helyettes államtitkárának budapesti látogatásán

Május 23-án látogatta meg Bem téri irodájában a magyar külügyminisztert az Egyesült Államok külügyminisztériumának helyettes államtitkára, Wess Mitchell. A megbeszélésről jó hangulatú fotók készültek, a kormány.hu-n megjelent beszámoló szerint Szijjártó Péter kijelentette:

az amerikai külügyi államtitkárral megerősítették Magyarország és az Egyesült Államok stratégiai partnerségét és szövetségét.

A hivatalos beszámoló nem említette, de kiderült: szó volt a CEU-ügyéről is. A szocialista Mesterházy Attila kérdezett rá a külügyminisztériumnál, hogy téma volt-e az egyetem ügye, mire Magyar Levente miniszterhelyettes szűkszavúan annyit válaszolt, hogy

"az ügyben a magyar álláspont ismert, a felsőoktatási törvény világosan fogalmaz: Magyarországon egy másik ország diplomáját az az egyetem adhatja ki, amelyik rendelkezik az adott országban minősített és regisztrált oktatási tevékenységgel. A CEU eddig ennek nem felelt meg. Erről Szijjártó Péter tájékoztatta az amerikai államtitkárt."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.