Fernando Hierro lesz a spanyolok kapitánya a vébén

Fotó: -/AFP

Fernano Hierrót nevezte ki a spanyol szövetség a szerdán menesztett szövetségi kapitány Julen Lopetegui helyére. 

Lopeteguit azért váltották le posztjáról egy nappal a világbajnokság kezdete előtt, mert miután hosszabbított a szövetséggel 2020-ig, kedden a Real Madrid váratlanul bejelentette, hogy ősztől már az ő kispadjukon ül majd a baszk tréner. 

Az eset komoly viszályt szított a válogatott keretén belül is, és a szövetség végül az edző menesztését találta egyedül lehetséges megoldásnak.

A válogatott mellett idáig sportigazatóként dolgozoó Hierro kinevezése több szempontból is érdekes. Egyrészt ő is a most zavart okozó Real egyik legendája, játékosként 14 évig játszott a madridiaknál, és 89 válogatottságig jutott. 

Másrész edzői karrierje idáig gyakorlatilag nem volt: visszavonulása után több helyen sportigazgatóként működött, 2014 és 2015 között másodedző volt a Realnál Carlo Ancelotti mögött, majd a másodosztályú Oviedo edzője lett. Ez volt eddig az egyetlen felnőtt csapat, amit Hierro vezetett: 43 meccsen 17 győzelem, 10 döntetlen és 16 bukta volt a mérlege. Innen került a spanyol válogatott sportigazgatói posztjára, most pedig vészmegoldásként a kispadra. (Football Espana)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.