Hihetetlen: egy nappal a vébé előtt kirúgták a spanyol szövetségi kapitányt

futball
2018 június 13., 10:13
comments 185
photo_camera Julen Lopetegui Fotó: Vitaliy Timkiv/Sputnik

Sajtótájékoztatón jelentette be a spanyol futballszövetség elnöke, Luis Rubiales, hogy egyetlen nappal a 2018-as focivébé kezdete előtt menesztik a válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopetegui:

„Köszönjük Julennek a munkát a szövetségnél végzett a csapattal, de nincs más választásunk, mint hogy elválunk tőle. Világos üzenetet kell megfogalmaznunk mindazok felé, akik a spanyol szövetség kötelékéhez tartoznak.”

A sajtótájékoztatót elvileg Rubiales és Lopetegui közösen tartották volna meg, de végül csak a szövetségi elnök jelent meg. 

A történet azzal kezdődött, hogy néhány napja a Real Madrid közleményben jelentette be: megtalálták a három BL-trófea után távozó Zinedine Zidane utódját, és a következő idénytől a válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Lopetegui lesz a vezetőedzőjük. 

Ebből oltári botrány lett a spanyol szövetségben, és nem csak azért, mert mindez a portugál válogatott elleni, első pénteki csoportmeccs előtt kevesebb mint három nappal (!) történt, hanem azért is: mert 

Lopetegui alig két hete állapodott meg a szövetség vezetőivel szerződése meghosszabbításáról, 2020-ig. 

A Real Madrid megkeresése valószínűleg a hosszabbítást követően érkezett a menedzserhez, aki úgy döntött, elfogadja az ajánlatot. 

A sztori érdekessége, hogy Lopetegui menedzsere az a portugál Jorge Mendes, aki (a Realtól való távozással fenyegetőző) Cristiano Ronaldo mellett több másik spanyol válogatott játékos képviselője is. 

Sajtóhírek szerint a válogatott egy kisebb küldöttsége: élén Andrés Iniestával és Sergio Ramos csapatkapitánnyal azért lobbizott a szövetség elnökénél, hogy Lopetegui a válogatott a botrány ellenére maradhasson a kispadon, de hiába. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egyelőre nincs ember, aki pótolja a vezetőedzőt, ami elég vicces, tekintve hogy két nap múlva Spanyolország-Portugália meccset rendeznek Szocsiban.

A spanyol sajtó szerint az U21-es csapatot vezető Albert Celades vagy a válogatott sportigazgatója, Fernando Hierro ugorhat be vészmegoldásként, mindketten régi realosok. (Marca)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.