Hihetetlen: egy nappal a vébé előtt kirúgták a spanyol szövetségi kapitányt

Julen LopeteguiFotó: Vitaliy Timkiv/Sputnik

Sajtótájékoztatón jelentette be a spanyol futballszövetség elnöke, Luis Rubiales, hogy egyetlen nappal a 2018-as focivébé kezdete előtt menesztik a válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopetegui:

„Köszönjük Julennek a munkát a szövetségnél végzett a csapattal, de nincs más választásunk, mint hogy elválunk tőle. Világos üzenetet kell megfogalmaznunk mindazok felé, akik a spanyol szövetség kötelékéhez tartoznak.”

A sajtótájékoztatót elvileg Rubiales és Lopetegui közösen tartották volna meg, de végül csak a szövetségi elnök jelent meg. 

A történet azzal kezdődött, hogy néhány napja a Real Madrid közleményben jelentette be: megtalálták a három BL-trófea után távozó Zinedine Zidane utódját, és a következő idénytől a válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Lopetegui lesz a vezetőedzőjük. 

Ebből oltári botrány lett a spanyol szövetségben, és nem csak azért, mert mindez a portugál válogatott elleni, első pénteki csoportmeccs előtt kevesebb mint három nappal (!) történt, hanem azért is: mert 

Lopetegui alig két hete állapodott meg a szövetség vezetőivel szerződése meghosszabbításáról, 2020-ig. 

A Real Madrid megkeresése valószínűleg a hosszabbítást követően érkezett a menedzserhez, aki úgy döntött, elfogadja az ajánlatot. 

A sztori érdekessége, hogy Lopetegui menedzsere az a portugál Jorge Mendes, aki (a Realtól való távozással fenyegetőző) Cristiano Ronaldo mellett több másik spanyol válogatott játékos képviselője is. 

Sajtóhírek szerint a válogatott egy kisebb küldöttsége: élén Andrés Iniestával és Sergio Ramos csapatkapitánnyal azért lobbizott a szövetség elnökénél, hogy Lopetegui a válogatott a botrány ellenére maradhasson a kispadon, de hiába. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egyelőre nincs ember, aki pótolja a vezetőedzőt, ami elég vicces, tekintve hogy két nap múlva Spanyolország-Portugália meccset rendeznek Szocsiban.

A spanyol sajtó szerint az U21-es csapatot vezető Albert Celades vagy a válogatott sportigazgatója, Fernando Hierro ugorhat be vészmegoldásként, mindketten régi realosok. (Marca)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.