Hihetetlen: egy nappal a vébé előtt kirúgták a spanyol szövetségi kapitányt

Julen LopeteguiFotó: Vitaliy Timkiv/Sputnik

Sajtótájékoztatón jelentette be a spanyol futballszövetség elnöke, Luis Rubiales, hogy egyetlen nappal a 2018-as focivébé kezdete előtt menesztik a válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopetegui:

„Köszönjük Julennek a munkát a szövetségnél végzett a csapattal, de nincs más választásunk, mint hogy elválunk tőle. Világos üzenetet kell megfogalmaznunk mindazok felé, akik a spanyol szövetség kötelékéhez tartoznak.”

A sajtótájékoztatót elvileg Rubiales és Lopetegui közösen tartották volna meg, de végül csak a szövetségi elnök jelent meg. 

A történet azzal kezdődött, hogy néhány napja a Real Madrid közleményben jelentette be: megtalálták a három BL-trófea után távozó Zinedine Zidane utódját, és a következő idénytől a válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Lopetegui lesz a vezetőedzőjük. 

Ebből oltári botrány lett a spanyol szövetségben, és nem csak azért, mert mindez a portugál válogatott elleni, első pénteki csoportmeccs előtt kevesebb mint három nappal (!) történt, hanem azért is: mert 

Lopetegui alig két hete állapodott meg a szövetség vezetőivel szerződése meghosszabbításáról, 2020-ig. 

A Real Madrid megkeresése valószínűleg a hosszabbítást követően érkezett a menedzserhez, aki úgy döntött, elfogadja az ajánlatot. 

A sztori érdekessége, hogy Lopetegui menedzsere az a portugál Jorge Mendes, aki (a Realtól való távozással fenyegetőző) Cristiano Ronaldo mellett több másik spanyol válogatott játékos képviselője is. 

Sajtóhírek szerint a válogatott egy kisebb küldöttsége: élén Andrés Iniestával és Sergio Ramos csapatkapitánnyal azért lobbizott a szövetség elnökénél, hogy Lopetegui a válogatott a botrány ellenére maradhasson a kispadon, de hiába. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egyelőre nincs ember, aki pótolja a vezetőedzőt, ami elég vicces, tekintve hogy két nap múlva Spanyolország-Portugália meccset rendeznek Szocsiban.

A spanyol sajtó szerint az U21-es csapatot vezető Albert Celades vagy a válogatott sportigazgatója, Fernando Hierro ugorhat be vészmegoldásként, mindketten régi realosok. (Marca)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.