A New York-i államügyész beperelte a Trump családot

Barbara Underwood New York-i államügyész azért indított pert, hogy leállíttassa Donald Trump amerikai elnök jótékonysági alapítványát, a Trump Alapítványt, mert a vád szerint az elnök azt arra használta fel, hogy előmozdítsa a saját érdekeit, és megtolja a 2016-os elnökválasztási kampányát.

Fotó: Saul Loeb/AFP

Underwood az állami Legfelsőbb Bírósághoz fordult Manhattanben, és több mint egy évtizednyi törvénysértésre hivatkozva kérte a bírókat, hogy kötelezzék az alapítványt és a Trump családot (Donald Trump, if. Donald Trump, Ivanka Trump és Eric Trump) 2,8 millió dollár bíróság befizetésére.

Példaként említette, hogy a Trump Alapítvány 2016. január 28-án rendezett gyűjtést Iowában háborús veteránoknak, néhány nappal az iowai republikánus pártgyűlés előtt. A rendezvényt jórészt Trump kampánystábja rendezte, és ők intézték a pénz mozgatását is. A veteránoknak szánt nagy csekk aljára rá is írták Trump kampányszlogenjét, a „Make America Great Again”-t.

A New York-i törvények tiltják, hogy jótékonysági szervezetek részt vegyenek politikai rendezvényeken.

Donald Trump nevetségesnek nevezte a vádakat. (USA Today)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.