Azt hitte, hogy ellopták a pénzét, aztán részegen rágyújtotta a házat a szomszédban alvó családra

bűnügy
2018 június 15., 08:34

A Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen és 14 év alatti személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy büntetett előéletű, somogyi férfival szemben.

Az 50 éves férfi tavaly júniusban részegen azzal vádolta a szomszédjában élő nőt, hogy ellopott tőle 45 ezer forintot. Rögtön meg is fenyegette azzal, hogy rájuk fogja gyújtani a házukat, ha nem adja vissza a pénzét.

A férfi nem sokat várt, a fenyegetését pár óra elteltével be is váltotta. Miután a szomszéd család tagjai aludni mentek, átment hozzájuk, étolajjal átitatott rongydarabokat tömött a család házuk tetőgerendája és tetőcserepei közé, majd azokat meggyújtotta.

A tűz többször elaludt, ezért 3-4 alkalommal is újra megnyújtotta, majd amikor a tetőszerkezet lángra lobbant, hazament és saját házának udvarán elaludt.

A házban a nőn kívül az élettársa, egy 3,5 éves, egy 2 éves és egy fél éves gyermek is aludt. A felnőttek a legkisebb gyermek sírására ébredtek, csak véletlenül vették észre a tüzet, amit a családfő kezdett oltani. A még parázsló gerendákat és tetőrészeket végül a kiérkező tűzoltók oltották el. Ha nem vették volna észre időben a tűzet, életveszélyt, esetleg halált eredményező füstmérgezést vagy égési sérülést szenvedhettek volna.

Az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és a közügyektől eltiltás kiszabását kezdeményezett a férfival szemben. (Ügyészség)