Börtönbe csukják Trump kampányfőnökét

2018 június 15., péntek 17:06
89

Rács mögé kerül Paul Manafort.

Kedden mi is írtunk róla, hogy újabb bűncselekmény miatt emelt vádat Donald Trump volt kampányfőnöke ellen az Oroszország és a Trump-stáb összejátszása ügyében vizsgálódó különleges ügyész, Robert Mueller. A legfrissebb vád szerint Manafort, aki óvadék ellenében lehet csak szabadlábon, tanúk befolyásolására tett kísérletet azzal, hogy minden tilalom ellenére kapcsolatba lépett velük.

Paul Manafort az elnök-jelölttel és a lányával a republikánus nagygyűlés színpadán Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Manafort ma ártatlannak vallotta magát a bíróságon, de a vádirat szerint a telefonja hívásinformációi bizonyítják a befolyásolási kísérletet. A bíró ezek alapján úgy döntött, hogy nem védekezhet szabadlábon. „Ez nem a középiskola, nem vehetem el a telefonját” - indokolta a döntést.

Manafort ellen  pénzmosás, banki csalás, adócsalás miatt is vádat emeltek, illetve amiatt is bajba kerül, hogy nem jegyeztette be magát idegen ország (az oroszbarát Ukrajna) ügynökeként, pedig erre a törvény kötelezte volna.

Trump ma azt nyilatkozta, hogy Manafortnak semmi köze nem volt a kampányához, pedig hónapokig ő vezette azt. (via Vox)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt