Börtönbe csukják Trump kampányfőnökét

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Rács mögé kerül Paul Manafort.

Kedden mi is írtunk róla, hogy újabb bűncselekmény miatt emelt vádat Donald Trump volt kampányfőnöke ellen az Oroszország és a Trump-stáb összejátszása ügyében vizsgálódó különleges ügyész, Robert Mueller. A legfrissebb vád szerint Manafort, aki óvadék ellenében lehet csak szabadlábon, tanúk befolyásolására tett kísérletet azzal, hogy minden tilalom ellenére kapcsolatba lépett velük.

Paul Manafort az elnök-jelölttel és a lányával a republikánus nagygyűlés színpadánFotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Manafort ma ártatlannak vallotta magát a bíróságon, de a vádirat szerint a telefonja hívásinformációi bizonyítják a befolyásolási kísérletet. A bíró ezek alapján úgy döntött, hogy nem védekezhet szabadlábon. „Ez nem a középiskola, nem vehetem el a telefonját” - indokolta a döntést.

Manafort ellen  pénzmosás, banki csalás, adócsalás miatt is vádat emeltek, illetve amiatt is bajba kerül, hogy nem jegyeztette be magát idegen ország (az oroszbarát Ukrajna) ügynökeként, pedig erre a törvény kötelezte volna.

Trump ma azt nyilatkozta, hogy Manafortnak semmi köze nem volt a kampányához, pedig hónapokig ő vezette azt. (via Vox)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.