Tanúk befolyásolásával vádolják Trump egykori kampányfőnökét

Több 444 videó?
Szeretném

Újabb bűncselekmény miatt emelt vádat Paul Manafort, Donald Trump volt kampányfőnöke ellen az Oroszország és a Trump-stáb összejátszása ügyében vizsgálódó különleges ügyész, Robert Mueller. A legfrissebb vád szerint Manafort, aki óvadék ellenében lehet csak szabadlábon, tanúk befolyásolására tett kísérletet azzal, hogy minden tilalom ellenére kapcsolatba lépett velük.

Manafort ugyan tagadja a vádakat, de Muellerék vádirata alapján azt telefonja hívásinformációi bizonyítják.

A vádirat szerint Manafort olyan tanúkkal próbált kapcsolatba lépni, akiknek Manafort a bukott oroszbarát ukrán kormányában végzett illegális lobbitevékenységéről vallhatnak. Ezért a tevékenységéért kapott a vád szerint több tízmillió dollárt, amit aztán tisztára mosott és elhallgatott az adóhatóság elől.

Az FBI szerint Manafort "a tanúk vallomásának tartalmát akarta befolyásolni, vagy más formában próbált bizonyítékokat eltüntetni".

A gyanúsítottakat amúgy azért szokták előzetes letartóztatásba helyezni, hogy megakadályozzák a tanúk befolyásolását. Manafort óvadék ellenében szabadulhatott, ezt a pénzt most az óvadéki szabályok megsértése miatt elbukhatja. (Via BBC)