Tanúk befolyásolásával vádolják Trump egykori kampányfőnökét

külföld
2018 június 05., 10:19
comments 22

Újabb bűncselekmény miatt emelt vádat Paul Manafort, Donald Trump volt kampányfőnöke ellen az Oroszország és a Trump-stáb összejátszása ügyében vizsgálódó különleges ügyész, Robert Mueller. A legfrissebb vád szerint Manafort, aki óvadék ellenében lehet csak szabadlábon, tanúk befolyásolására tett kísérletet azzal, hogy minden tilalom ellenére kapcsolatba lépett velük.

Manafort ugyan tagadja a vádakat, de Muellerék vádirata alapján azt telefonja hívásinformációi bizonyítják.

A vádirat szerint Manafort olyan tanúkkal próbált kapcsolatba lépni, akiknek Manafort a bukott oroszbarát ukrán kormányában végzett illegális lobbitevékenységéről vallhatnak. Ezért a tevékenységéért kapott a vád szerint több tízmillió dollárt, amit aztán tisztára mosott és elhallgatott az adóhatóság elől.

Az FBI szerint Manafort "a tanúk vallomásának tartalmát akarta befolyásolni, vagy más formában próbált bizonyítékokat eltüntetni".

A gyanúsítottakat amúgy azért szokták előzetes letartóztatásba helyezni, hogy megakadályozzák a tanúk befolyásolását. Manafort óvadék ellenében szabadulhatott, ezt a pénzt most az óvadéki szabályok megsértése miatt elbukhatja. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.