Gyárfás "elvileg" vállalná a hazugságvizsgálatot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Hosszas tépelődés után, többek ösztönzésére, 2017. november 27-én én tettem feljelentést a rendőrségen. Tanúként többször is meghallgattak. Jóindulatúnak, segítőkésznek mutatkoztak. Aztán, számomra teljesen váratlanul, a Készenléti Rendőrség megállított az utcán," mondta a Magyar Időknek adott interjújában a Fenyő-gyilkosság felbujtásával gyanúsított Gyárfás Tamás. A beszélgetésre hét dossziéval érkező egykori médiavállalkozó hozzátette:

"őrizetbe vettek, megbilincseltek, elvittek az Aradi utcába, ahová addig önszántamból jártam. A tanúból gyanúsított lett. Iszonyatos, ami történt."

Gyárfás elmondta, hogy korábban is próbálták megzsarolni, akkor is a rendőrséghez fordult, abból akkor nem lett semmi. Arról, hogy Tasnádi Péternek pénzt adott Fenyő János meggyilkolásáért, azt mondta, hogy az csak kölcsön volt. 

"Nem tudom megmondani, hogy összesen hányszor beszéltem vele, de ha tízszer, ha százszor, ha ezerszer is váltottam vele szót, én erőszakos cselekedetre nem ösztönöztem,"

mondta Portik Tamásról Gyárfás. Hozzátette: "egy alkalommal, séta közben a kezembe nyomott egy fülhallgatót, és arra kért, hallgassak meg egy felvételt. A saját hangomat hallottam meg. Ott nyomban közöltem, hogy ezek után nem kívánok vele többet találkozni." Hogy miről beszélt? Nem tudja. De ahogy meghallotta a hangját, állítása szerint lezárta a kapcsolatukat. Elmondása szerint a kihallgatások során "egyetlen felvétel leíratát olvasták fel nekem, amelyet első hallásra nehéz volt értelmeznem. Az azóta megküldött jegyzőkönyvből kiderül, az én nyolc válaszomból részben vagy egészben hetet – nyilván egészen „véletlenül” – nem lehet érteni."

"Elvileg igen, de hogy mikor és hogyan, azt majd a rendőrséggel egyeztetem,"

válaszolta Gyárfás arra a kérdésre, hogy vállalna-e poligráfos vizsgálatot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.