Gyárfás "elvileg" vállalná a hazugságvizsgálatot

bűnügy
2018 június 15., 04:15
comments 37

"Hosszas tépelődés után, többek ösztönzésére, 2017. november 27-én én tettem feljelentést a rendőrségen. Tanúként többször is meghallgattak. Jóindulatúnak, segítőkésznek mutatkoztak. Aztán, számomra teljesen váratlanul, a Készenléti Rendőrség megállított az utcán," mondta a Magyar Időknek adott interjújában a Fenyő-gyilkosság felbujtásával gyanúsított Gyárfás Tamás. A beszélgetésre hét dossziéval érkező egykori médiavállalkozó hozzátette:

"őrizetbe vettek, megbilincseltek, elvittek az Aradi utcába, ahová addig önszántamból jártam. A tanúból gyanúsított lett. Iszonyatos, ami történt."

Gyárfás elmondta, hogy korábban is próbálták megzsarolni, akkor is a rendőrséghez fordult, abból akkor nem lett semmi. Arról, hogy Tasnádi Péternek pénzt adott Fenyő János meggyilkolásáért, azt mondta, hogy az csak kölcsön volt. 

"Nem tudom megmondani, hogy összesen hányszor beszéltem vele, de ha tízszer, ha százszor, ha ezerszer is váltottam vele szót, én erőszakos cselekedetre nem ösztönöztem,"

mondta Portik Tamásról Gyárfás. Hozzátette: "egy alkalommal, séta közben a kezembe nyomott egy fülhallgatót, és arra kért, hallgassak meg egy felvételt. A saját hangomat hallottam meg. Ott nyomban közöltem, hogy ezek után nem kívánok vele többet találkozni." Hogy miről beszélt? Nem tudja. De ahogy meghallotta a hangját, állítása szerint lezárta a kapcsolatukat. Elmondása szerint a kihallgatások során "egyetlen felvétel leíratát olvasták fel nekem, amelyet első hallásra nehéz volt értelmeznem. Az azóta megküldött jegyzőkönyvből kiderül, az én nyolc válaszomból részben vagy egészben hetet – nyilván egészen „véletlenül” – nem lehet érteni."

"Elvileg igen, de hogy mikor és hogyan, azt majd a rendőrséggel egyeztetem,"

válaszolta Gyárfás arra a kérdésre, hogy vállalna-e poligráfos vizsgálatot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.