Izland-Argentína 1-1


95. perc: Messi 25 méterre tesz le egy labdát szabadrúgáshoz, de belerúgja a sorfalba.

Cserék az utolsó negyedórára. Az izlandiaknál a csapatkapitány Gunnarsson jön le, Skulason száll be helyette, az argentinoknál di Maria-Pavon csere.

Sok passz után mindig ugyanazzal próbálkoznak az argentinok, középen valahogy átszuszakolni a labdát a sűrűn egymás mellett álló izlandi védőkön. Viszonylag egyszerűen hatástalanítják ezt az izlandiak.

73. perc: Megint egy szabad, kicsit közelebbről és középebbről, mint az előző, ezt a sorfalba lövi Messi.

67. perc: Messit leütközik, a szabadrúgást 25-ről fölé tekeri. Ez is jobban ment a portugálnak, legalábbis tegnap.

55. perc: Banega érkezik Biglia helyére az argentinoknál. Más izgalom egyelőre nem történt mostanában.

Maradona is ott van a lelátón, kevéssé zavarja a dohányzási tilalom.

link Forrás

47. perc: Di Maria adott be szögletet balról, Otamendi fejeli tudott, de fölé ment. A következő percben az izlandiak is eljutottak az argentin kapuig, olyan sokat passzolva, hogy azzal a teljes félidei kvótájukat kimerítették, az ötösön egyedül álló Finnbogasonhoz végül nem jutott el a labda.

Izlandon semmi olyat nem csinálnak, amit mi ne tudnánk megcsinálni. De semmi olyat nem csinálunk mi, amivel ők sikeresek lettek. Stadionok helyett focicsarnokokat építettek, hogy bármilyen időjárási körülmények között tudjanak focizni. Nagyon odafigyelnek a gyerekek képzésére. Mentálisan erősek és mindig küzdenek.

45. perc: Finnbogason bizonyította be, hogy egyedül is képes megbolondítani az argentin védelmet. Aztán Sigurdson is lőhetett, de rosszul találta el, ha nem is sokkal, de mellé ment.

44. perc: Messi nem tudott átvenni egy labdát. Pedig veszélyes kontra lehetett volna belőle, Izland ugyanis váratlanul átjutott az argentinok térfelére, ahol óriási bedobásokkal riogatják az argentin védelmet.

40. perc: 11-est reklamálnak az argetninok, Bigliának léptek oda, de szabályosan. Megnézték videón, közben ment a meccs, de nem volt szabálytalanság.

Ő itt Finnbogason, az Augsburg csatára, Izland első vébégóljának szerzője.

photo_camera Fotó: YURI CORTEZ/AFP

Ha pár éven belül befejeződik a magyar stadionépítési program, akkor Izland komplett lakossága elfér majd az új székeken. Cirka 300 ezren vannak.

2018 június 16., 13:26

23. perc: IZLAND EGYENLÍT

Egy elveszített labda után az izlandiak zilálták szét a nagyon bizonytalan argentin védelmet, Cabalerro és Otamendi egy lövést együttesen Finnbogason elé szerencsételenkedett, aki az ötösről belőtte.

link Forrás