Összeverekedtek a diákok egy caracasi klubban, az egyikük könnygázt is bevetett, tizenheten meghaltak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A Los Cotorros bejárataFotó: FEDERICO PARRA/AFP

Tizenhét ember halt meg szombat hajnalban a venezuelai főváros egy éjszakai klubjában, ahol tömegpánik tört ki, miután valaki működésbe hozott egy könnygázpalackot. A halálos áldozatok közül nyolcan 18 év alattiak voltak - közölte Nestor Reverol venezuelai belügyminiszter. 

Több mint ötszáz ember tartózkodott a caracasi Los Cotorros éjszakai klubban, ahol végzős diákok bulija zajlott, amikor egy fiatalok közötti verekedés közben valaki működésbe hozott egy a könnygázpalackot. A füst hatására pánik tört ki, a fiatalok egymást félrelökve, letaposva menekültek a klubból. Az áldozatok vélhetően a kialakult tülekedésben vesztették életüket. 

Az áldozatok hozzátartozói várnak a caracasi halottasház előttFotó: FEDERICO PARRA/AFP

A belügyminiszter hozzátette: az esettel kapcsolatban hét embert őrizetbe vettek, köztük a hely tulajdonosát és a könnygázpalackot működésbe hozó személyt. Reverol közölte: a tulaj olyan fegyverek bevitelét engedte meg, amelyek veszélyeztették a klub biztonságát. A klubbot a hatóságok bezárták, az ügyben nyomozást indítottak. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.