A német ügyészség ejtette a vádat Kollegah és Farid Bang ellen

Leállította a düsseldorfi ügyészség a vizsgálatot Kollegah és Farid Bang ellen. A német rapduót antiszemita kijelentéseik miatt gyűlöletbeszéddel gyanúsították, ám az ügyészség szerint bár dalaik valóban tele vannak trágár, az emberi és a női méltóságot sértő erőszak- és szexfantáziákkal, ez beleillik a gengszterrap műfajába, márpedig ezt a zenei irányzatot is megilleti a művészi szabadság.

Kollegah (b) és Farid Bang (középen) június 7-én Auschwitzba látogatott és koszorút helyezett el az áldozatok emlékére.Fotó: Bernd Oertwig/Iak/Picture-Alliance/AFP

A zenészek ellen több feljelentés is érkezett, miután elnyerte áprilisban a legrangosabb német zenei díjat, az Echót egyik albumuk, amelynek egyes sorai tiszteletlenül emlegetik a náci haláltáborok egykori foglyait.

A díj odaítélése akkora botrányt okozott, hogy a német zeneipari szövetség végül a legjelentősebb német zenei elismerés megszüntetéséről döntött. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.