Parragh László: „Tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék”

A hvg.hu arról ír, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ma már mindegyik szakma hiányszakma, a KSH adatai szerint 2015-ben még csak 35 ezer ember hiányzott a munkaerő-piacról, 2018-ban viszont már több mint 90 ezer.

Parragh sorolta, hol van sok üres álláshely: egészségügy, közigazgatás, informatika, logisztika, feldolgozóipar, építőipar. Vagyis kb. mindenhol, és ha a közeljövőben nem lesz változás, azt a magyar gazdaság növekedése is megsínyli, a munkaerő-eláramlás akár 2 százalékkal is visszafoghatja a GDP-bővülést – mondta.

Parragh ezért azt javasolja a kormánytól, hogy készítsen komplex programot, és tételesen fel is sorolta, szerinte kiket lehetne még mozgósítani: közmunkásokat, romákat, lemorzsolódó diákokat, azokat az anyákat, akik otthon vannak a gyerekükkel, illetve a külföldre ment fiatalokat.

Parragh Lászlónak szerint a fiatalokat például úgy lehetne a magyar munkaerő-piacra bevezetni, hogy szakmát tanulnak, és ha később ki is esnek az iskolapadból, legalább szakmájuk legyen, amivel könnyebben el tudnak helyezkedni.

Parragh László meglepő kijelentést is tett a munkaerő-importról:

„Tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba.”

Csak nehogy az ilyen kijelentések miatt Elnök Úr felkerüljön valamelyik Soros-ellenes listára!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, balra Nagy János, Orbán titkára.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az elnök egyéb kritikákat is megfogalmazott, például, hogy megfelelő felnőttképzés kell a közmunkásoknak, megfelelő felzárkóztatási programot kell hirdetni a romáknak, illetve haza kell hozni a külföldön dolgozó fiatalokat is, mert ők értékes munkaerőnek számítanak, felkészültek, és nyelveket beszélnek. Azt szerint „komoly érvágás a nemzetgazdaságnak, hogy több százezren hagyták el az országot”. (hvg.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.