Parragh László: „Tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hvg.hu arról ír, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ma már mindegyik szakma hiányszakma, a KSH adatai szerint 2015-ben még csak 35 ezer ember hiányzott a munkaerő-piacról, 2018-ban viszont már több mint 90 ezer.

Parragh sorolta, hol van sok üres álláshely: egészségügy, közigazgatás, informatika, logisztika, feldolgozóipar, építőipar. Vagyis kb. mindenhol, és ha a közeljövőben nem lesz változás, azt a magyar gazdaság növekedése is megsínyli, a munkaerő-eláramlás akár 2 százalékkal is visszafoghatja a GDP-bővülést – mondta.

Parragh ezért azt javasolja a kormánytól, hogy készítsen komplex programot, és tételesen fel is sorolta, szerinte kiket lehetne még mozgósítani: közmunkásokat, romákat, lemorzsolódó diákokat, azokat az anyákat, akik otthon vannak a gyerekükkel, illetve a külföldre ment fiatalokat.

Parragh Lászlónak szerint a fiatalokat például úgy lehetne a magyar munkaerő-piacra bevezetni, hogy szakmát tanulnak, és ha később ki is esnek az iskolapadból, legalább szakmájuk legyen, amivel könnyebben el tudnak helyezkedni.

Parragh László meglepő kijelentést is tett a munkaerő-importról:

„Tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba.”

Csak nehogy az ilyen kijelentések miatt Elnök Úr felkerüljön valamelyik Soros-ellenes listára!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, balra Nagy János, Orbán titkára.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az elnök egyéb kritikákat is megfogalmazott, például, hogy megfelelő felnőttképzés kell a közmunkásoknak, megfelelő felzárkóztatási programot kell hirdetni a romáknak, illetve haza kell hozni a külföldön dolgozó fiatalokat is, mert ők értékes munkaerőnek számítanak, felkészültek, és nyelveket beszélnek. Azt szerint „komoly érvágás a nemzetgazdaságnak, hogy több százezren hagyták el az országot”. (hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.