Egy 64 éves japán közalkalmazottat megbüntettek, mert 3 perccel korábban járt el ebédelni

A munka és a magánélet egyensúlyának helyreállítására tett ígéretet illetően ismét megkérdőjelezték a japánok elkötelezettségét, miután egy közalkalmazottat megbüntettek, mert rendszeresen pár perccel korábban ment el, hogy vegyen egy bento dobozolt ebédet.

A 64 éves férfi, aki Kobe városának vízügyi hivatalánál dolgozik, bírságot és rendreutasítást kapott, miután kiderült, hogy hét hónap alatt 26 alkalommal 3 perccel az ebédszünete kezdete előtt ment el ebédelni.

Az iroda vezető tisztségviselői erre összehívtak egy televíziós sajtótájékoztatót, ahol a férfi magatartását „mélyen sajnálatosnak” nevezték, és bocsánatkéréssel meghajoltak.

Fotó: ABC TV

Egy hivatali szóvivő az AFP-nek azt mondta: „Az ebédszünet déltől 1 óráig tart. Ő a szünet előtt elhagyta az asztalát.” A hivatal szerint a munkavállaló megsértette a közszolgálati törvényt, ami arra kötelezi a tisztviselőket, hogy „összpontosítsanak a munkájukra”.

A helyi média közvetlenül azután számolt be az incidensről, hogy a japán képviselők elfogadtak egy törvényt, ami az ország brutálisan sok munkaóráján próbál enyhíteni: a túlórát havi 100 órában maximalizálták, miután egyre többen halnak meg karosi, azaz túl sok munka miatt. (Guardian)