Egy 64 éves japán közalkalmazottat megbüntettek, mert 3 perccel korábban járt el ebédelni

életmód
2018 június 21., 11:16
comments 207

A munka és a magánélet egyensúlyának helyreállítására tett ígéretet illetően ismét megkérdőjelezték a japánok elkötelezettségét, miután egy közalkalmazottat megbüntettek, mert rendszeresen pár perccel korábban ment el, hogy vegyen egy bento dobozolt ebédet.

A 64 éves férfi, aki Kobe városának vízügyi hivatalánál dolgozik, bírságot és rendreutasítást kapott, miután kiderült, hogy hét hónap alatt 26 alkalommal 3 perccel az ebédszünete kezdete előtt ment el ebédelni.

Az iroda vezető tisztségviselői erre összehívtak egy televíziós sajtótájékoztatót, ahol a férfi magatartását „mélyen sajnálatosnak” nevezték, és bocsánatkéréssel meghajoltak.

photo_camera Fotó: ABC TV

Egy hivatali szóvivő az AFP-nek azt mondta: „Az ebédszünet déltől 1 óráig tart. Ő a szünet előtt elhagyta az asztalát.” A hivatal szerint a munkavállaló megsértette a közszolgálati törvényt, ami arra kötelezi a tisztviselőket, hogy „összpontosítsanak a munkájukra”.

A helyi média közvetlenül azután számolt be az incidensről, hogy a japán képviselők elfogadtak egy törvényt, ami az ország brutálisan sok munkaóráján próbál enyhíteni: a túlórát havi 100 órában maximalizálták, miután egyre többen halnak meg karosi, azaz túl sok munka miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.