A német kémfőnök szerint az oroszok megpróbálták megtámadni az ország energetikai hálózatát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német nemzetbiztonsági hivatal vezetője, a belföldi hírszerzésért is felelős Hans-Georg Maassen beszélt arról újságíróknak, hogy komoly okuk van azt feltételezni, hogy az orosz állam állt a támadássorozat mögött, melyet a német energetikai szektor fontos szereplői ellen indítottak, és aminek tényét a múlt héten hozták nyilvánosságra. 

Oroszország már korábban is többször tagadta, hogy más országok infrastruktúráját támadták volna, és a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov most is arról beszélt, hogy fogalmuk sincs, Maassen miről beszélt. 

A német BSI június 13-án hozta nyilvánosságra, hogy komoly támadások történtek német energiaszolgáltatók ellen. A hatóság jelentése szerint a támadók kevés sikerrel jártak, csak pár vállalat irodai rendszeréhez fértek hozzá végül. 

A BSI részleteket nem árult el a támadásról, így azt sem tudni, hány célpontja volt a támadóknak. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.