Nem győzött sem Spanyolország, sem Portugália, mégis továbbmennek

június 25., 20:00
IRN
1
1
PRT
(0–0)
Gól:
Quaresma (43'), Ansarifard (b, 93')
Sárga lap:
Guerreiro (33'), Haji Safi (52'), Azmoun (54'), Quaresma (63'), C. Ronaldo (83')
Piros lap:
június 25., 20:00
ESP
2
2
MAR
(0–0)
Gól:
Boutaib (14'), Isco (19'), en-Nesziri (81'), Iago Aspas (90'+1')
Sárga lap:
el-Ahmadi (22'), Abramat (29'), Da Costa (31'), Boussoufa (31')
Piros lap:

  • Hétfő este véget érnek a B-csoport küzdelmei is, élőben követjük a Spanyolország-Marokkó és a Portugália-Irán meccseket is. 
  • Az első meccset Marokkó szerezte, mire a meglepetéseket nem kedvelő spanyolok szinte azonnal kiegyenlítettek.
  • A kényelmesen játszó Portugália a 44. percben szerezte meg a vezetést Irán ellen.
  • Ronaldo 11-es hibázott, és megkapta második sárgáját.
ESP - MAR

A 4 perces hosszabbításból a gól miatt kb. 3 percig állt a játék, így még egy darabig hagyta a bíró, hogy folyjon a játék. A marokkóiak megint elkezdtek balhézni, a hosszabbítás 7. percében egy marokkói kirúgás után a játékvezető lefújta a mérkőzést. Spanyolország-Marokkó: 2-2.

IRN - PRT

A 94. percben továbbjutást érő helyzetet hagyott ki Irán: Taremi került váratlanul nagy gólhelyzetbe, de közelről kevéssel mellébombázott. Őrület lett a meccs vége. 

ESP - MAR

A marokkóiak a megadott gól hírére odarohantak vitatkozni a bíróval, és Hakimi kapott is egy sárgát. Aztán egy marokkói odament keménykedni a spanyol kispadhoz. Az eleve kieső csapattól ez teljesen méltatlan.

Tizenegyes: a bíró nem akart foglalkozni azzal, amikor a portugál tizenhatoson belül Cedric Soares kezére esett a labda, de a videóbíró után végül máshogy döntött.

ESP - MAR

7 perccel a rendes játékidő vége előtt David Silvát cseréli le Rodrigóra a spanyol szövetségi kapitány, a marokkóiaknál pedig Ziyechet váltja Bouhaddouz.

IRN - PRT

Cristiano Ronaldo megúszta egy sárgával, ami nem teljesen érthető elsőre. Hiszen ha ütésnek látták a visszajátszás után, akkor pirosat kellett volna adnia neki. Caceres azonban a két biztos döntés közötti döntést választotta.

IRN - PRT

Videóbíróval nézik meg, hogy Ronaldo arcon csapta-e az iráni ellenfelét, Pouraliganjit. A visszajátszás alapján simán, ahogy elszakadt a védőjétől, az ütésgyanúsan nézett ki. 

IRN - PRT

Utolsó tíz perc kezdődik, már beszélhetünk arról, hogy nem ez lesz a vébé meccse: a második félidőben kifejezetten otromba és alattomos megmozdulásokat is láthattunk, focit viszont még az első félideinél is kevesebbet. 

IRN - PRT

Az iráni játékosok és a közönség videóbírózást reklamált, miután Azmoun elesett Carvalho ölelésében a tizenhatoson belül. Állítólag volt is videóbírózás a moszkvai központban, de a játékvezető végül csak az iráni kispadot figyelmeztette, tizenegyes nem lett.