Trump kereskedelmi háborúja miatt még több motort gyárthat az USA-n kívül a Harley-Davidson

A világhírű motorgyártó a termelés egy újabb részét helyezheti át az Egyesült Államokon kívülre, értesült a Bloomberg. Az ok az a kereskedelmi háború, amit Donald Trump indított be, papíron épp az amerikai vállalatok védelmében. 

Trump és a Harley vezetője, Matthew Levatich 2017 februárjábanFotó: NICHOLAS KAMM/AFP

A Trump által bevezetett védővámokra válaszul az Európai Unió is több amerikai terméket megadóztatott, így mintegy 2200 dollárral lettek drágábbak a Harley motorjai az EU országaiban. A Milwaukee székhelyű vállalat jelentése szerint egyelőre lenyelik az árkülönbséget, és nem terhelik tovább a vásárlókra, ugyanakkor közben azt tervezik, hogy a nemzetközi üzemeikben növeljék a termelést a következő 18 hónapban, hogy aztán onnan lássák el az európai piacot. 

Eddig is voltak gyáraik Ausztráliában, Brazíliában, Indiában és Thaiföldön, és mint fogalmaztak most, nem kedvükre való döntés növelni a nemzetközi termelési kapacitást, hogy ezzel csillapítsák az EU védővámjai okozta költségeit, de ez az egyetlen fenntartható lehetőségük, hogy a motorkerékpárok az EU-s fogyasztók számára is hozzáférhetőek maradhassanak. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.