Trump kereskedelmi háborúja miatt még több motort gyárthat az USA-n kívül a Harley-Davidson

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A világhírű motorgyártó a termelés egy újabb részét helyezheti át az Egyesült Államokon kívülre, értesült a Bloomberg. Az ok az a kereskedelmi háború, amit Donald Trump indított be, papíron épp az amerikai vállalatok védelmében. 

Trump és a Harley vezetője, Matthew Levatich 2017 februárjábanFotó: NICHOLAS KAMM/AFP

A Trump által bevezetett védővámokra válaszul az Európai Unió is több amerikai terméket megadóztatott, így mintegy 2200 dollárral lettek drágábbak a Harley motorjai az EU országaiban. A Milwaukee székhelyű vállalat jelentése szerint egyelőre lenyelik az árkülönbséget, és nem terhelik tovább a vásárlókra, ugyanakkor közben azt tervezik, hogy a nemzetközi üzemeikben növeljék a termelést a következő 18 hónapban, hogy aztán onnan lássák el az európai piacot. 

Eddig is voltak gyáraik Ausztráliában, Brazíliában, Indiában és Thaiföldön, és mint fogalmaztak most, nem kedvükre való döntés növelni a nemzetközi termelési kapacitást, hogy ezzel csillapítsák az EU védővámjai okozta költségeit, de ez az egyetlen fenntartható lehetőségük, hogy a motorkerékpárok az EU-s fogyasztók számára is hozzáférhetőek maradhassanak. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.