Kisbusszal rontottak az egyik holland napilap szerkesztőségébe

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Keddre virradóra nekihajtott egy ismeretlen a De Telegraaf című holland napilap amszterdami főszerkesztőségének. A kisteherautó az ütközés után kigyulladt, a sofőr pedig egy másik autóval elmenekült. A támadás hajnali négykor történt, mikor az irodában nem tartózkodott senki, így sérültekről nem érkezett hír. Az egyik legnépszerűbb holland napilapnak tartott De Telegraaf főszerkesztője, Paul Jansen szándékos támadásnak nevezte az esetet. 

Hogy a lap melyik írása bosszantott fel valakit ennyire, egyelőre nem tudni, 

de a lap kijelentette: nem hagyják magukat megfélemlíteni.  

A múlt héten a szintén amszterdami Panorama magazin irodájára lőttek ki páncéltörő rakétát. A rendőrség a támadás miatt őrizetbe vette a Caloh Wagoh helyi motoros banda egyik vezetőjét, a gyanús szerint így akart üzenni a lapnak, ami korábban a banda két tagjáról közölt cikket. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.