Kisbusszal rontottak az egyik holland napilap szerkesztőségébe

külföld
2018 június 26., 18:55
comments 89

Keddre virradóra nekihajtott egy ismeretlen a De Telegraaf című holland napilap amszterdami főszerkesztőségének. A kisteherautó az ütközés után kigyulladt, a sofőr pedig egy másik autóval elmenekült. A támadás hajnali négykor történt, mikor az irodában nem tartózkodott senki, így sérültekről nem érkezett hír. Az egyik legnépszerűbb holland napilapnak tartott De Telegraaf főszerkesztője, Paul Jansen szándékos támadásnak nevezte az esetet. 

Hogy a lap melyik írása bosszantott fel valakit ennyire, egyelőre nem tudni, 

de a lap kijelentette: nem hagyják magukat megfélemlíteni.  

link Forrás

A múlt héten a szintén amszterdami Panorama magazin irodájára lőttek ki páncéltörő rakétát. A rendőrség a támadás miatt őrizetbe vette a Caloh Wagoh helyi motoros banda egyik vezetőjét, a gyanús szerint így akart üzenni a lapnak, ami korábban a banda két tagjáról közölt cikket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.