Kisbusszal rontottak az egyik holland napilap szerkesztőségébe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Keddre virradóra nekihajtott egy ismeretlen a De Telegraaf című holland napilap amszterdami főszerkesztőségének. A kisteherautó az ütközés után kigyulladt, a sofőr pedig egy másik autóval elmenekült. A támadás hajnali négykor történt, mikor az irodában nem tartózkodott senki, így sérültekről nem érkezett hír. Az egyik legnépszerűbb holland napilapnak tartott De Telegraaf főszerkesztője, Paul Jansen szándékos támadásnak nevezte az esetet. 

Hogy a lap melyik írása bosszantott fel valakit ennyire, egyelőre nem tudni, 

de a lap kijelentette: nem hagyják magukat megfélemlíteni.  

A múlt héten a szintén amszterdami Panorama magazin irodájára lőttek ki páncéltörő rakétát. A rendőrség a támadás miatt őrizetbe vette a Caloh Wagoh helyi motoros banda egyik vezetőjét, a gyanús szerint így akart üzenni a lapnak, ami korábban a banda két tagjáról közölt cikket. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.