Németh Szilárd még ma sem tudja megmondani, hogy mennyiből kampányolt Csepelen

hablaty
2018 június 26., 05:39
comments 186

A Népszava kérdésére Németh Szilárd még ma sem tudta megmondani, hogy mennyibe került a kampánya Csepelen. Szerinte nem volt sok plakátja, és az ÁSZ-nak egyébként is elszámolt. Bár az egyéni jelölteknek járó egymillió forintot nem használta fel, amikor a lap arról kérdezte, hogy akkor mégis konkrétan mennyiből kampányolt, az államtitkár annyit felelt:  „nem vagyok könyvelő”.

De amikor Orbán Viktorról kérdezték, már jóval merészebben fogalmazott: 

„Nagyon tisztelem a miniszterelnököt, a jelleméért, eszéért, kitartásáért, elszántságáért és bátorságáért. Igazi politikusi példakép.”

Az interjúban az is felmerült, hogy az állandó sorosozás és a másik oldali diktatúrázás közben lehet-e bármiről értelmes párbeszédet folytatni. Németh Szilárd szerint a Fidesz pont ezt teszi: 

„Igen, mert mi erre törekszünk. Hogy ne ideológiák, hanem a valóság, az emberekkel való párbeszéd, az ő érdekeik mentén hozzunk döntéseket.”

Visszautasította azt is, hogy neki mindenről Soros György jutna az eszébe, de azért hosszan beszélt arról, hogy szerinte „Soros-hálózata az egész brüsszeli politikára hatalmas befolyással van, és ők migránsokkal akarják betelepíteni Európát. Akármit mond Orbán Viktor, Soros György egyből rákontrázik, és diktálja a tempót Brüsszelnek”. Egyébként Szél Bernadettet még most is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja.

Amikor szóba került, hogy a korábbi szereplései miatt a Honvédelmi Minisztériumban először tartottak tőle, az államtitkár nem akarta saját magát elemezni. De azért megjegyezte, hogy „a sajtóban való megjelenítésemről mondtak, az szerencsére elsősorban nem engem minősít”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.