Németh Szilárd még ma sem tudja megmondani, hogy mennyiből kampányolt Csepelen

A Népszava kérdésére Németh Szilárd még ma sem tudta megmondani, hogy mennyibe került a kampánya Csepelen. Szerinte nem volt sok plakátja, és az ÁSZ-nak egyébként is elszámolt. Bár az egyéni jelölteknek járó egymillió forintot nem használta fel, amikor a lap arról kérdezte, hogy akkor mégis konkrétan mennyiből kampányolt, az államtitkár annyit felelt:  „nem vagyok könyvelő”.

De amikor Orbán Viktorról kérdezték, már jóval merészebben fogalmazott: 

„Nagyon tisztelem a miniszterelnököt, a jelleméért, eszéért, kitartásáért, elszántságáért és bátorságáért. Igazi politikusi példakép.”

Az interjúban az is felmerült, hogy az állandó sorosozás és a másik oldali diktatúrázás közben lehet-e bármiről értelmes párbeszédet folytatni. Németh Szilárd szerint a Fidesz pont ezt teszi: 

„Igen, mert mi erre törekszünk. Hogy ne ideológiák, hanem a valóság, az emberekkel való párbeszéd, az ő érdekeik mentén hozzunk döntéseket.”

Visszautasította azt is, hogy neki mindenről Soros György jutna az eszébe, de azért hosszan beszélt arról, hogy szerinte „Soros-hálózata az egész brüsszeli politikára hatalmas befolyással van, és ők migránsokkal akarják betelepíteni Európát. Akármit mond Orbán Viktor, Soros György egyből rákontrázik, és diktálja a tempót Brüsszelnek”. Egyébként Szél Bernadettet még most is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja.

Amikor szóba került, hogy a korábbi szereplései miatt a Honvédelmi Minisztériumban először tartottak tőle, az államtitkár nem akarta saját magát elemezni. De azért megjegyezte, hogy „a sajtóban való megjelenítésemről mondtak, az szerencsére elsősorban nem engem minősít”.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.