Kaliforniában újra bozóttüzek pusztítanak

külföld
2018 június 27., 03:59
comments 5
Lake megyében füst borítja az eget.
photo_camera Lake megyében füst borítja az eget. Fotó: Rachel Jupin Clark/CrowdSpark

Mintegy 1500 család kényszerült otthona elhagyására a hétvége óta San Francisco környékén, ahol bozóttüzek pusztítanak. A helyi katasztrófavédelem szerint a gyorsan terjedő lángokat a szárazság és a szokatlan forróság szítja.

Egyszerre több helyen pusztítanak, és a helyi tűzoltók - elsősorban a felszerelésük elégtelensége miatt - eddig nem tudtak gátat vetni terjedésüknek. Jerry Brown kaliforniai kormányzó még hétfőn rendkívüli állapotot hirdetett az egyik megyében, és ez lehetővé teszi a helyi hatóságoknak, hogy több állami erőforráshoz jussanak a természeti katasztrófa elhárításához.

Jelenleg három északi megyében több mint kétszáz tűzoltó küzd a lángokkal.

Kaliforniában 2015 óta szinte minden esztendőben bozóttüzek pusztítanak. 2015-ben kétezer ház lett a lángok martaléka és a katasztrófa négy ember életét követelte. 2016-ban szándékos gyújtogatás nyomán égett a táj, tavaly pedig Észak-Kalifornia csaknem teljes szőlővidéke tűzben pusztult el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.