Bíróság elé állítják a Hillsborough-i tragédia szövetségi ellenőrét

bűnügy
2018 június 29., 11:04

David Duckenfieldet is felelősségre vonják a brit sporttörténelem legszörnyűbb tragédiája, a 96 halálos áldozatot követelő Hillsborough-i tragédia ügyében. 1989 áprilisában a Liverpool játszott a Nottingham Forest ellen, a kezdőrúgás előtt pedig az akkor szövetségi ellenőrként dolgozó Duckenfield elrendelte, hogy a nyissák meg a C-kaput. Azért döntött így, mert nagyon nagy volt a tömeg a beengedőkapuknál, így viszont hirtelen rengeteg szurkoló özönlött a már amúgy is tele lévő középső lelátókra. Most úgy tűnik, két évtized után az ő felelősségét sem próbálják tovább elkenni. A tragédiáról és arról, hogyan vezettek a hatóságok felelőtlen és folyamatos mulasztásai tömegszerencsétlenséghez, korábban részletesen itt írtunk.

Duckenfield mellett további négy ember áll bíróság elé, köztük korábbi rendőr, várhatóan még szeptemberben.

link Forrás

(BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.