Az afgán kormány felmondta a táliboknak kínált egyoldalú tűzszünetet

külföld
2018 június 30., 09:50
comments 27

Véget vet az egyoldalú tűzszünetnek az afgán hadsereg, és országszerte felújítja a tálib lázadók ellen az utóbbi két és fél hétben felfüggesztett katonai műveleteit - jelentette be szombaton Asraf Gáni afgán elnök.

A kabuli kormány június 12-én hirdetett egyhetes tűzszünetet a tálibokkal szemben a ramadánt lezáró íd al-fitr nevű ünnep alkalmából, majd azt később határozatlan időre meghosszabbította. A felkelők azonban a maguk részéről csak három napig tartották a tűzszünetet, és ezen a héten ismét fokozták támadásaikat az afgán biztonsági erők ellen.

Asraf Gáni februárban ajánlatot tett a táliboknak egy átfogó békemegállapodásra, de a lázadók ezt figyelmen kívül hagyták, csak tovább fokozták támadásaikat, és áprilisban új offenzíva megindítását jelentették be. (MTI, AlJazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.