Tűzoltó lett a párizsi Migráns Pókember

külföld
2018 július 02., 07:18
comments 65

A 22 éves Mamoudou Gassama májusban lett világhírű: a menedékkérő megmentette egy a korlátba kapaszkodva a mélység fölött lógó kisgyerek életét.

link Forrás

A Maliból Franciaországba csak pár hónapja érkező férfit azonnal felhívta Hidalgo párizsi polgármester, és találkozott Macron államfővel is, aki állampolgárságot és állást ajánlott neki. A Mashable most arról ír, Gassama megkapta a szükséges kiképzést, és már csatlakozott is a párizsi tűzoltósághoz. A Pompier de Paris ki is tweetelt egy képet az újoncokról, köztük a Migráns Pókemberrel. A megmentett gyerek apja, aki zavaros magyarázatot adott arra, merre járt az eset idején, szeptemberben áll bíróság elé gondatlan veszélyeztetés vádjával.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.