19 emberrel végzett a napok óta tartó rekordmeleg Kanadában

Legalább 19 ember halt meg Kanadában, az ország keleti részét múlt hét péntek óta sújtó hőhullám miatt – közölték helyi egészségügyi tisztviselők.

A legtöbben, 14-en Montrealban és környékén vesztették életüket a szokatlan hőségben, 5-en pedig Quebecben. A hőség montreali áldozatai a szokatlan időjárásnak legkiszolgáltatottabbak: idősek, krónikus betegek, vagy légkondicionálással nem rendelkező emberek.

Montrealban szerdán 34 fokot mértek, 40 százalékos páratartalommal. Péntek óta minden nap 30 fok fölé szökött a meleg, és átlagosan 40 százalék körül volt a páratartalom.

Kanada keleti felét legutóbb 2010-ben sújtotta szokatlan forróság, a hőhullámban kb. 100 ember halt meg Montrealban. Az elmúlt napokban a világ több pontján is rekordmeleget mértek.

Jegesmedve is ölt

Kanada északi részén, a Hudson-öböl egyik szigetén közben egy jegesmedve támadt rá egy emberre. Az áldozat, egy 31 éves férfi meghalt, társa pedig lelőtte a megvadult állatot. A jegesmedvék ritkán támadnak emberre. A Wildlife Society Bulletin szaklap tavalyi beszámolója szerint 1870 és 2014 között összesen 73 esetet jegyeztek fel, amikor jegesmedve támadt emberre Kanadában, Grönlandon, Norvégiában, az USA/ban vagy Oroszországban. A jegesmedvék 20 embert öltek meg, 63-at pedig megsebesítettek. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.