19 emberrel végzett a napok óta tartó rekordmeleg Kanadában

időjárás
2018 július 05., 04:08
comments 57

Legalább 19 ember halt meg Kanadában, az ország keleti részét múlt hét péntek óta sújtó hőhullám miatt – közölték helyi egészségügyi tisztviselők.

A legtöbben, 14-en Montrealban és környékén vesztették életüket a szokatlan hőségben, 5-en pedig Quebecben. A hőség montreali áldozatai a szokatlan időjárásnak legkiszolgáltatottabbak: idősek, krónikus betegek, vagy légkondicionálással nem rendelkező emberek.

Montrealban szerdán 34 fokot mértek, 40 százalékos páratartalommal. Péntek óta minden nap 30 fok fölé szökött a meleg, és átlagosan 40 százalék körül volt a páratartalom.

Kanada keleti felét legutóbb 2010-ben sújtotta szokatlan forróság, a hőhullámban kb. 100 ember halt meg Montrealban. Az elmúlt napokban a világ több pontján is rekordmeleget mértek.

Jegesmedve is ölt

Kanada északi részén, a Hudson-öböl egyik szigetén közben egy jegesmedve támadt rá egy emberre. Az áldozat, egy 31 éves férfi meghalt, társa pedig lelőtte a megvadult állatot. A jegesmedvék ritkán támadnak emberre. A Wildlife Society Bulletin szaklap tavalyi beszámolója szerint 1870 és 2014 között összesen 73 esetet jegyeztek fel, amikor jegesmedve támadt emberre Kanadában, Grönlandon, Norvégiában, az USA/ban vagy Oroszországban. A jegesmedvék 20 embert öltek meg, 63-at pedig megsebesítettek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.