Két hónap alatt több mint 70 millió kamu fiókot törölt a Twitter

tech
2018 július 07., 18:40
comments 34

Az utóbbi időben a vállalat úgy felpörgette a kamu felhasználók elleni küzdelmet, hogy a naponta törölt fiókok száma már elérte az 1 milliót. A Twitter a Washington Postnak azt mondta, hogy a gyanús fiókok irtása október óta gyorsult fel, amikor a cégnek kongresszusi nyomásra be kellett vallania, hogy az oroszok tömegesen használtak hamis fiókokat, hogy beavatkozzanak a 2016-os elnökválasztásba.

Májusban és júniusban több mint 70 ezer gyanús fiókot töröltek, de azt ígérik ugyanilyen tempóval folytatják júliusban is. Egy forrás a lapnak arról is beszélt, hogy a takarításnak ahhoz is köze lehet, hogy az elmúlt negyedévben különösen sok valódi felhasználót vesztett a cég. A trollok törlésén túl növelni akarják az igazi felhasználók biztonságérzetét is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.