Musk minitengeralattjáró építésével szállna be a thai gyerekek mentésébe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy aprócska, felnőtt búvárok által hordozható tengeralattjáró megépítését vetette fel Elon Musk vállalkozó, akinek mérnökei korábban már jártak a Tham Luang barlangnál, hogy tájékozódjanak a lehetőségekről.

A mentésről itt tudósítunk.

Musk szombat este posztolta, hogy lenne egy megoldásuk a mentésre: egy aprócska tengeralattjárót le tudnak gyártani 8 óra alatt, és 17 óra alatt a helyszínre is tudnák szállítani. 

A Musk szerint a robusztus, de apró járműben a Falcon rakéták oxigéncirkuláló rendszerét használnák fel, hogy a barlangjáratok vízzel elöntött szűk átjáróin át ki tudják juttatni a gyerekeket.

Miután azonban a mentőcsapat vasárnap hajnalban bejelentette az indulást, Musk azt üzente, sok sikert kíván a mentéshez, és elégedett, hogy ilyen gyorsan sikerült elkezdeni a műveletet. (Azért kell sietni, mert az esőzések miatt a barlangban a víz folyamatosan emelkedik.)

Az első elképzelés szerint Muskék egy vájatot fúrtak volna felülről a barlangba, miután Boring nevű vállalkozása alagutak fúrásával és geológiai mérésekkel foglalkozik.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.