Budapestre jön Erdogan

POLITIKA
2018 július 12., 13:34
comments 111

Néhány hónapon belül viszonozza Törökország elnöke Orbán Viktor ankarai látogatását - írja a Hír TV. A hírt a Török Köztársaság budapesti nagykövete közölte.

Ahogy az várható volt, Erdogan elnök Gül Baba felújított türbéjét fogja hivatalosan felavatni Budapesten.

A nagykövet szerint a török-magyar kapcsolatokat nem terheli egyetlen vitás kérdés sem, a gazdasági és a kulturális kapcsolatokat azonban fejleszteni akarja Ankara. 

A hatályba lépett új elnöki rendszert demokratikusnak tartja Törökország, és elutasítja a vádat, hogy egy központosított, tekintélyelvű rezsimet hozott létre Erdogan elnök.

„Választási kampányban a migráció kérdése felerősödhet, ez érthető. De még ilyen időszakban is mindenkinek óvatosnak kell lennie, hogy ne keletkezzen feszültség a muszlim kisebbség és a többségi társadalom között. Magyarországon a helyzet jó és ellenőrzés alatt van, nem hallottam panaszt erre itt. Ezt így kéne megőriznünk” – mondta Ahmet Akif Oktay, a Török Köztársaság budapesti nagykövete.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.