Budapestre jön Erdogan

2018 július 12., csütörtök 13:34
113

Néhány hónapon belül viszonozza Törökország elnöke Orbán Viktor ankarai látogatását - írja a Hír TV. A hírt a Török Köztársaság budapesti nagykövete közölte.

Ahogy az várható volt, Erdogan elnök Gül Baba felújított türbéjét fogja hivatalosan felavatni Budapesten.

A nagykövet szerint a török-magyar kapcsolatokat nem terheli egyetlen vitás kérdés sem, a gazdasági és a kulturális kapcsolatokat azonban fejleszteni akarja Ankara. 

A hatályba lépett új elnöki rendszert demokratikusnak tartja Törökország, és elutasítja a vádat, hogy egy központosított, tekintélyelvű rezsimet hozott létre Erdogan elnök.

„Választási kampányban a migráció kérdése felerősödhet, ez érthető. De még ilyen időszakban is mindenkinek óvatosnak kell lennie, hogy ne keletkezzen feszültség a muszlim kisebbség és a többségi társadalom között. Magyarországon a helyzet jó és ellenőrzés alatt van, nem hallottam panaszt erre itt. Ezt így kéne megőriznünk” – mondta Ahmet Akif Oktay, a Török Köztársaság budapesti nagykövete.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt