Egy háztetőre menekült az árvíz elől egy japán idősotthon terápiás törpelova

külföld
2018 július 12., 03:07
comments 35

Három nappal az eltűnése után megkerült a Life Town Mabi öregek otthona terápiás törpelova. A kilencéves kanca a legalább 176 halálos áldozatot követelő áradások közben tűnt el Kakehasi Mabicsó körzetében.

Levél, a terápiás törpeló egy háztetőn vészelte át a Japánban pusztító árvizeket.
photo_camera Levél, a terápiás törpeló egy háztetőn vészelte át a Japánban pusztító árvizeket. Fotó: HANDOUT/AFP

Bár mindenki azt hitte, hogy megfulladt, az öregek otthona egyik alkalmazottja, a 49 éves Tanimoto Mari nem volt hajlandó feladni a reményt. Kutatása sikerrel járt, a Levél névre hallgató kancát végül egy háztetőn találták meg.

Az aprócska ló sárborítottan állt egy családi ház tetején, pár kilométernyire az öregek otthonától. A mentés is kalandos volt, miközben megpróbálták lehozni a tetőről, az állat megcsúszott és két métert zuhant. Szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett az egyik lábán, így folytathatja terápiás munkáját az öregekkel. (Via Fox News, News.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.