Több mint 2 millió éve is élhettek már emberek Kínában

Olyan kőből készült eszközöket találtak Kínában, melyeket valószínűleg primitív emberek, vagy a mai ember közeli rokona használhatott - írja a BBC. A most talált eszközök több mint 270 ezer évvel régebbiek, mint az eddigi legrégebbi, Afrikán kívül talált lelet, melyre a grúziai Dmanisiben bukkantak korábban. A kínai és brit régészek felfedezéséről a Nature írt. A kőtárgyakat Sangcsengben, Kína északi részén tárták fel. A különböző eszközöket láthatón használták valamire, mindet különböző célokra. Azt nem lehet tudni, hogy a kvarcitból és kvarcból készült tárgyakat az emberfélék melyik képviselői készítették. 

A lelet jelentősége abban áll, hogy az eszközöket Afrikán kívül találták. Az emberek a történelem során többször is elhagyták Afrikát, de arra, hogy Eurázsiában is jóval korábban éltek már emberek, a grúziai leletig nem volt bizonyíték. A tudósok álláspontja szerint az emberi élet Afrikából ered, de egyre több lelet utal arra, hogy Ázsiának is jelentős szerepe lehetett az emberfélék fejlődésében.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.